Buzau (RO), All Kyokushin World Cup Romania 2015

    2015.07.04-én a romániai Buzau-ban rendezték meg a HIKO karate szervezet All Kyokushin World Cup Romania 2015 versenyét, knock- down szabályrendszerben.

 

    12 ország 458 nevezett ifjú karatekája képviselte országát és adott számot tudásáról.

 

    A versenyt 30 kommandós golyóálló mellényben, éles fegyverrel "vigyázta", ahol folyamatosan zaklatták a gyerekeket nem kis riadalmat okozva. A rendező román szövetség többször belenyúlt a sorsolásba, valamint a sportolóik rendszeresen szabálytalan technikákat alkalmazva sérüléseket okoztak, a mentők ingajáratban közlekedtek a kórházba,köztük 4 magyar versenyzővel is. 

 

    A kincsesbányai Pataki-Team versenyzői a nehéz körülmények ellenére próbálták kihozni magukból a maximumot . 

 

    Pataki Nikolett gyerek II. formagyakorlat kategóriában pontos, erőteljes katakat bemutatva megérdemelten végzett az 1. helyen. -35 kg-s küzdelem kategóriában magabiztosan menetelt a döntőig, ahol Nikolettet torkon ütötte a román ellenfele. Ez sajnos elkísérte a menet végéig, amit végül is elveszített és lett 2.helyezett. 

 

    Pataki Zsófia gyerek I. formagyakorlat kategóriában a tőle megszokott erőteljes gyakorlatokat bemutatva haladt előre. Az elődöntőben a román ellenfele román bírókkal csúnya, rossz formagyakorlattal is nyerni tudott, így Zsófia a 3.helyen zárta a versenyt. A -55 kg küzdelem kategóriában a kezdeti bizonytalanság után mérkőzéseit idő előtt ipponnal nyerte. A döntőben ellenfele erősebbnek bizonyult, így Zsófi a 2.helyen végzett. Sajnos ő is megsérült és a kórházban folytatta az estét. 

 

    Pataki Viktória ifjúsági lány -60 kg kumite kategóriában első mérkőzésén többször is arcon ütötték, ami egész estén elkísérte. A román vezetőbíró tudomást sem vett kollégája által beintett szabálytalan technikákról. Alig várta, hogy pontot adhasson Viki román ellenfelének. Hiába nyert ipponnal másik ellenfél ellen, nem tudott koncentrálni a döntő pillanatokban, így a mai estén a 3.helyen végzett. 

 

    A maratoni verseny éjjel 1 órakor ért véget. 

 

   Ilyen rossz szervezésű, rengeteg szándékos szabálytalanságot elkövető versenyen még nem voltunk. Ezért örülünk, hogy a nehézségek ellenére is 5 helyezéssel érhettünk haza a Worlg Cup-ról.  (2015.07.04)
  • Érmek az osztrák viadalról